Webteksten

Teksten die iets doen met jouw bezoekers

Een goede webtekst raakt de juiste snaar bij jouw doelgroep. Je kunt ermee inspireren, een gevoel geven bij jouw merk, antwoord geven op belangrijke vragen of mensen aanzetten tot actie. Schrijven voor het web is vaak anders dan schrijven voor print. Bezoekers van jouw website scannen de pagina vliegensvlug en als hun aandacht dan niet gepakt is, zullen ze al snel wegklikken. Heldere taal, een handige opbouw en goede opmaak zijn daarom heel belangrijk. Met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven van webteksten kennen wij inmiddels de kneepjes van het vak. Schakel ons in als copywriter en laat ons jouw bezoekers overtuigen!

Webteksten schrijven

Heb je nieuwe teksten nodig voor je website of app? Wij helpen je graag bij het schrijven hiervan. We bespreken van te voren goed wat je met je merk wilt uitstralen en wie de doelgroep is. Daar gaan we de schrijfstijl op aanpassen. Om zeker te weten dat we de goede stijl te pakken hebben schrijven we altijd eerst 1 of een aantal teksten, zodat we nog op tijd kunnen bijsturen. We hebben ervaring met het schrijven van teksten voor veel verschillende branches en vinden het leuk om onszelf te verdiepen in jouw product. Eventueel kunnen we ter voorbereiding een sessie houden, waarbij we ons gaan verdiepen in jouw doelgroep en hun reis naar jouw product of dienst (de customer journey).

Webteksten redigeren

Staat de basis van je teksten al? Dan kunnen we je teksten ook alleen redigeren. We nemen dan bestaande teksten en passen ze aan, zodat ze beter leesbaar zijn en/of beter zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Dit is ook een goede optie voor de wat specialistischere branches, waarbij veel vakjargon wordt gebruikt. Soms kan begeleiding vanuit een “leek” in dat geval juist goed zijn, omdat je klanten waarschijnlijk ook minder specialistische kennis hebben dan jij.

SEO-teksten

Wil je dat jouw teksten ook bijdragen aan je vindbaarheid? Door onze ruime ervaring met SEO weten we hoe je teksten kunt optimaliseren voor de zoekmachines, zónder daarbij in te leveren op de leesbaarheid. We kunnen nieuwe SEO-teksten voor je schrijven of je helpen bij het optimaliseren van je huidige teksten.

Marketingtraject

Het liefst gaan we voor langere tijd samen aan de slag. Op die manier kunnen we samen bouwen aan iets moois.